Information
Artiklar
CD-f3
Prislistan
Beställning

Frågor & Svar | Beskrivning | Handhavande

           
           

CD-f3

Professionellt CD-fodral med
automatisk registerfunktion

 
Vår egen uppfinning och
konstruktion från 1992.

"Befria CD-skivan från de otympliga och utrymmeskrävande CD-fodral som går sönder vid minsta beröring". Det tog vi fasta på, när vi 1992 började utveckla ett alternativ till de ordinarie CD-fodralen. Vi såg redan då framför oss de problem med växande CD-högar som skulle uppstå inom en snar framtid. Det besannades först för de stora CD-användarna, som Sveriges Radio och DJ's. Till slut hade alla problem med stora CD-högar.

Problemet och lösningen

Den stora stötestenen med CD-fickor i mjuk plast, som hittils tillverkats för att ersätta orginal askarna har varit baksidan. Textbladet på baksidan av ett CD-album är längre än CD-boken. Hur gör man en plastficka på enklast möjligast sätt, tillverkningsmässigt och som är användarvänligt, där även baksidan ryms? Ingen hade kunnat lösa denna ekvation. Tills vi kom på den enkla och geniala lösningen att förlänga den ena fickan.

Vi rekommenderar "CD-fodral 3" i mjuk plast av mycket hög kvalitét med ett innerfodral av papp, som ger stadga åt hela fodralet och skyddar hela CD:n mot stötar och brytskador. Vår egen uppfinning och konstruktion från 1992.

Våra kunder

CD-f3 har genom åren blivit enormt populär bland Sveriges Radio, Svt, DJ's, Närradio, Musikproducenter, Tidningar, Reklambyråer, Bildbyråer, Nordea, Moderna Museet, bibliotek, CD-samlare som vill stuva undan sin samling för att spara utrymme.

 
Upp

Frågor och svar

 

  
Vad är CD-fodral 3?

"CD-f3, är ett utvikbart fodral i mjuk stabil plast, med 2 insticksfickor. En ficka på var sida. En kort ficka för CD-boken, och en längre ficka för CD-skivan".

 
            
 
 
 
 

Varför är det en längre ficka för CD-skivan?

"I den längre fickan ligger ett utvikbart innerfodral av papp, där CD:n skall ligga. Innerfodralet är en av CD-f3:s unika och viktigaste egenskaper, jämfört med andra CD-fickor. Det skyddar hela CD:n mot stötar och brytskador och ger dessutom stadga åt hela fodralet".

Varför är det ett utvikbart innerfodral?

"För att man på ett enkelt sätt skall kunna ta ut och sätta in CD:n. Man drar ut innerfodralet nästan helt. Sedan är det bara att lyfta upp CD:n, eftersom innerfodralet är utvikbart. CD:n ligger helt stilla under hela förloppet, och man undviker repor och fingeravtryck på CD-skivan". Lite ovant i början, men efter lite övning går det galant. Läs vår beskrivning om handhavande.

 
 

Behövs det en längre ficka för CD-skivan?

"Den andra speciella egenskapen med CD-f3 är att i den längre fickan ryms även baksidan. Det vill säga textbladet på baksidan på ett CD-album. Om du mäter med en linjal så ser du att baksidan är lite längre än än vad CD-boken är."

Vad gör jag med ryggen då? Jag vill se ryggen på CD:n?

"Den tredje unika egenskapen med CD-f3 är automatisk registerfunktion. Med det menas att CD-albumets ryggtext, dvs CD:ns titel och namnet på artisten hamnar automatiskt högst upp i den längre fickan. Lägg innerfodralet på baksidans textblad och vik ryggtexten runt innerfodralet och stoppa in dessa i den längre fickan.

Ställer man nu CD-fodralet så att båda fickorna pekar uppåt. Då ser man CD-skivans ryggtext högst upp i den längre fickan. Nu kan varje CD, enkelt sorteras in på rätt ställe och man bläddrar snabbt fram till den CD som sökes."

 
Men jag vill se ryggtexten på CD:n i bokhyllan. Precis som mina böcker?

"Dilemmat med att vilja se ryggen är att då förlorar man fodralets tunnhet, och därmed sparar man inte heller så mycket utrymme. En av poängerna med CD-f3 är just att spara utrymme.

 
Finns det fler fördelar? 

1. Du slipper få ont i nacken när du måste vrida på huvet för att kunna läsa ryggen på dina CD:skivor i bokhyllan. Med CD-f3 kan du, som jag tidigare sa, sortera in skivorna i ditt kartotek efter eget behag, och du ser enkelt skivans titel och artistnamn högst upp i den längre fickan. Fastän Du packar skivorna tätt tillsammans ser du fortfarande skivans titel. Praktiskt när du packar dina skivor i väskor.

2. Du slipper eländet med att fodralet går sönder när du tappar det i golvet och dom där piggarna i mitten som faller bort en efter en.

3. Förutom CD-album med 1 CD-skiva passar även "CD-f3" för dubbel-CD:s.

 
Man måste alltså ha en låda eller väska att ställa skivorna i?

"Ja. Det bästa av allt är att då uttnyttjar man hela hyllans djup och sparar även där utrymme. Det finns boxar i olika varianter. Men det räcker med vanliga papplådor.Vi har en enkel öppen papplåda. CD-box Papp. Art.nr 4410.

 
Några nackdelar?

"En liten nackdel är att handhavandet i början känns lite besvärligt. Men det är övergående. Efter lite övning har man lärt sig tekniken och det går galant. Man kan jämföra med att byta bilmärke, video, stereo eller dator. I början är man lite tafatt och osäker, men efter ett tag har man lät sig de nya greppen. När man väl kan handgreppen, så är handhavandet mycket enkelt. Läs vår beskrivning om handhavande, så går det mycket snabbare".

 
OK

"Till sist vill jag bara nämna CD-f4 som passar för 3-4 CD-skivor. Den har samma design och är uppbyggd på samma sätt som CD-f3. En lång ficka och tre kortare med innerfodral av papp".

 
SAMMANFATTNING

Tre viktiga egenskaper med CD-f3 som är mycket uppskattade.

1. Tunt, som gör att utrymme sparas, men fortfarande stabilt, tack vare det viktiga innerfodralet som stadgar upp fodralet och skyddar hela CD:n.

2. En kort ficka för CD-bok och en längre ficka som medför att även den viktiga baksidan ryms.

3. Automatisk registerfunktion. Ryggtexten, som i den längre fickan automatiskt ger varje CD sin identifikation. CD:ns Artist och titel ser man bekvämt högst upp på CD-fodralet när man bläddrar bland skivorna.

 
Upp

Beskrivning

 

Tag loss textbladet på orginalfodralets baksida.

Lägg innerfodralet med CD:n på textbladet med ryggtexten uppvikt runt innerfodralet.

 
 

Stoppa in det hela i den längre fickan, med ryggtexten uppvikt runt innerfodralet.

CD-boken stoppas in i den korta fickan. Om det är en dubbel-CD så stoppas den andra CD.n i CD-boken.

 
 

Ställer man nu fodralet så att båda fickorna pekar uppåt, då kommer ryggtexten automatiskt högst upp i den längre fickan och vi har fått en identifikation på vår CD.

Det är det vi kallar automatisk registerfunktion.

 

 
Upp

Handhavande

 
 

Vi har medvetet valt att ha ett innerfodral som skyddar hela CD:n. Dels stadgar den upp hela CD-fodralet mycket bättre, som därmed blir stabilare. Dels skyddar den också CD:n mycket bättre mot stötar och brytskador.

Däremot blir det något svårare att plocka ut CD:n ur fodralet. Det finns t.ex fodral med utskärning i mitten där man med fingret drar ut CD:n. Enkelt handhavande, men man förlorar i stabilitet och man nöter dessutom på CD:n.

Vi har löst det hela med ett utvikbart innerfodral. Man drar ut innerfodralet nästan helt, när man plockar ut eller stoppar in CD:n. I och med innerfodralet är utvikbart, så är det bara att lyfta upp CD:n. Den ligger helt stilla och skyddad uner hela förloppet, och man undviker fingeravtryck på själva CD:n.

Det är just detta moment som känns lite jobbigt och ovant i början innan man fått upp en bra teknik. Men den kommer. Det kan vi lova. Följ anvisningarna nedan, så går det snabbare att lära in.

 

Urtagning

1. Håll fodralet i höger hand.

2.Ta tag i både innerfodral och baksidesblad samtidigt med vänster hand.

3. Dra ut dessa nästan helt, så när på någon centimeter.

4. Vik upp innerfodralets övre halva med vänster hands pekfinger och ta tag i kanterna på CD:n med tummen och ringfingret.

5. Lyft därefter upp CD:n.

6. Skjut tillbaka innerfodral och baksidesblad under tiden CD:n spelas.

Insättning 

1. Upprepa punkt 1 och 2.

2. Håll CD:n i kanterna med tummen och ringfingret.

3. Fånga upp innerfodralets övre halva med hjälp av CD:n och vik upp det med pekfingret.

4. Lägg därpå ner CD:n på innerfodralet.

5. Skjut in innerfodralet med CD:n och baksidesbladet.

 

Upp till början av sidan igen!

Information
Artiklar
CD-f3
Prislistan
Beställning

 

CD in Case Product, S:t Eriksgatan 12, S-112 39 Stockholm, Sweden
Tel: 08-650 27 84, 070-650 27 96

copyright © 1996-2016 CD in Case Product

info@cdincase.se